Over Tamil Solidariteit

Hierna volgt het platform van de campagne ‘Tamil Solidariteit’. Op basis van dit platform stellen we aangepaste slogans op.

Tamil Solidariteit: voor de rechten van de arbeiders en alle onderdrukten in Sri Lanka

1.Terugtrekking van de troepen!
Voor het onmiddellijke einde van de militaire operaties in Sri Lanka. Terugtrekking van het leger uit alle Tamil gebieden. Stop het feit dat Tamils ‘verdwijnen’

2. Geen detentiekampen!
Voor de onmiddellijke sluiting van de militaire detentiekampen. Voor de verdeling van voedsel, onderdak en gezondheidsfaciliteiten onder de Tamil bevolking. Dit moet gebeuren onder de controle van de eigen verkozen vertegenwoordigers die steeds verantwoording verschuldigd zijn.

3. Geen roepee, geen kogel voor het Rajapakse-regime
Voor de onmiddellijke stopzetting van de militaire en commerciële steun aan Sri Lanka door het Westerse imperialisme en door India, China, Pakistan, Israël, Iran, Japan en andere landen. Geen leningen van het IMF en andere instellingen. Steun aan acties zoals een arbeidersboycot van wapentransporten.

4. Democratische rechten voor iedereen!
Voor vrije meningsuiting en vrije media, vrijheid om zich te organiseren en het recht op vrije en eerlijke verkiezingen, voor het recht om te stemmen zonder bemoeienissen van bovenaf, voor het recht om bij verkiezingen op te komen. Voor gelijke rechten voor iedereen, los van nationaliteit, religie, kaste of geslacht. Steun aan het werk van groepen zoals het Civil Monitoring Committee dat onderzoek doet naar ontvoeringen, verdwijningen en buiten-gerechtelijke moorden.

5. Steun aan onafhankelijke vakbonden
Voor volledige vakbondsrechten los van iedere intimidatie of overheidstussenkomsten. Steun aan campagnes van onafhankelijke vakbonden voor arbeidersrechten, lonen en voorwaarden opdat alle arbeiders zich kunnen organiseren los van hun etnische, religieuze of andere onderscheiden. Alles wat ons verdeelt, verzwakt ons.

6. Verdedig het recht op zelfbeschikking!
Steun aan een massabeweging van Tamil-arbeiders en armen om zelf over de eigen toekomst te beslissen. Voor het erkennen van volledige gelijke rechten voor alle minderheden in alle gebieden.

reacties
  1. […] van inbreuken op de mensenrechten. Thas is een van de voortrekkers van de internationale campagne Tamil Solidariteit. Hij beperkt zijn activiteiten echter niet tot de Tamilgemeenschap. Hij was de voorbije maanden op […]

Plaats een reactie