Voorstelling Tamil Solidariteit. Wat doet Tamil Solidariteit?

Geplaatst: januari 1, 2015 in Uncategorized

Ons organiseren als deel van de arbeidersbeweging in België

Tamils in ons land hebben het moeilijk om te overleven. Een degelijke job vinden, is niet gemakkelijk. Opkomen voor een betere toekomst in België kan enkel door ons te organiseren als deel van de Belgische arbeidersbeweging. Tamil Solidariteit is opgezet vanuit de Linkse Socialistische Partij (LSP) en benadrukt de noodzaak van betrokkenheid bij acties en campagnes op syndicaal en politiek vlak. We zijn aanwezig op vakbondsacties, stakersposten of betogingen. Met de steun van ABVV Horval Antwerpen proberen we een vakbondswerking onder Tamils uit te bouwen.


 

Campagne voor asielrecht

Eind 2012 werd Thas, een activist van Tamil Solidariteit, opgepakt en in het gesloten asielcentrum van Steenokkerzeel opgesloten met het oog op uitwijzing naar Sri Lanka. We voerden een campagne met onder meer een petitie en brieven van syndicalisten, politici,… We onderbouwden het dossier van Thas en uiteindelijk kon hij in ons land blijven.


 

Internationale solidariteit!

Begin juli 2015 organiseerden we samen met activisten van Kasjmiri en Koerdische afkomst een solidariteitsbetoging met de slachtoffers van de genocide in Birma. Daar worden de Rohingya vervolgd, er vielen duizenden doden en tienduizenden mensen gingen op de vlucht. We betoogden met een 100-tal door Antwerpen om dit drama bekend te maken.


 

Bloedbad niet vergeten!

Tamil Solidariteit probeert de tragische gebeurtenissen van de oorlog in Sri Lanka, maar ook de blijvende discriminatie en repressie, bekend te maken onder een breder publiek. We nemen deel aan de activiteiten van de gemeenschap om het bloedbad te herdenken, maar proberen dit ook buiten de Tamil gemeenschap bekend te maken. Bij de herdenking van het einde van de oorlog in 2009 gaven we dit jaar met een groep collectief bloed aan het Rode Kruis. We herdenken niet alleen het verleden, maar willen iets doen voor de toekomst.


 

Doe mee!

Wil je meer weten? We raden het boek ‘A history of resistance’ door Senan aan om meer te weten over wat er in Sri Lanka aan de hand is en om een idee te geven van welk antwoord wij daar tegenover plaatsen.

Wil je meedoen? Geef je naam en contactgegevens op via e-mail: tamil@socialisme.be. Contacteer ons telefonisch: 0485/40 07 80 (Geert)

Steun ons financieel: BE69 0012 2603 9378 van LSP met mededeling ‘Tamil Solidariteit’

Plaats een reactie